Het is weer Raak! bij Telekids Mini's

Het is weer Raak! bij Telekids Mini's


Aflevering 1. Slippers knutselen

Het is weer Raak! bij Telekids Mini's

Kijk elke dag naar Het is weer Raak! bij Telekids Mini's.

Zaterdag en zondag tussen 6.30 en 7.15 uur
en maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 8.00 uur

RTL Telekids

Aflevering 2: Voorlezen Schilpad en de Haas

De haas en de schilpad

Er was eens een haas en die was altijd aan het rennen, 'zoeffff...' niemand kon hem bijhouden, hij was de allersnelste.

De haas moest altijd lachen wanneer hij de schildpad zag lopen, want die ging zo ontzettend langzaam. "Ik begrijp niet waarom jij naar iets onderweg gaat," zij hij pesterig. "Als jij namelijk eindelijk aankomt, is het altijd te laat en alles is allang voorbij."

De schildpad lachte een beetje. "Vlug ben ik niet," zei hij, "maar toch durf ik te wedden, dat ik eerder aan de overkant van dit veld ben dan jij. Zullen we een wedstrijd houden? Dan kun je het zien."
"Goed!" riep de haas en meteen sprong hij er vandoor, zo snel als hij kon. De schildpad ging heel rustig op weg.

Nu was het die dag erg warm weer met een brandende zon, en de haas werd halverwege moe en slaperig. "Weet je wat," dacht hij. "Ik doe even een dutje onder die heg hier. 'Zelfs als die schildpad me voorbij loopt, heb ik hem in een flits weer ingehaald." De haas ging in de schaduw liggen en viel in slaap. De schildpad kroop gestaag door onder de warme zon.

Pas na een lange tijd werd de haas wakker. Het was veel later dan hij dacht en hij keek snel om zich heen. Geen schildpad te bekennen. "Nou nou," mompelde hij, "waar zit dat vriendje? Wacht maar, ik zal hem eens wat laten zien." Zoeff zoeff.. Hij rende door het korte gras, door het koren, over sloten, langs braamstruiken, en bij de laatste bocht bleef hij even staan om te zien waar de eindstreep lag. Daar!

En nog geen halve meter ervoor kroop de schildpad, langzaam maar zeker, stap voor stap, dichter en dichter naar het eindpunt. Met een geweldige sprong stoof de haas erop af. Maar hij was te laat. Toen hij de lijn passeerde, was de schildpad hem juist voor geweest.
"Zie je nou wel," zei de schildpad lachend. Maar de haas had door al het harde rennen geen puf meer om ook nog maar iets te antwoorden.

Liefs, Nouk

Stel je vraag aan Raak!?

Heb jij een leuke vraag aan Daan, Nouk of Sharon? Vul dan het formulier in en wie weet kom jij wel in de volgende uitzending.

Wil je een mooie tekening of kleurplaat toesturen? Dat kan naar:
Raak!
Postbus 32
8250 AA Dronten